Кадиров заявив, що в Чечні ніякої мобілізації не буде – ЗМІ

Керівник Чечні Рамзан Кадиров заявив, що в республіці не буде проводитися ніякої мобілізації, оскільки Чечня нібито вже “перевиконала план”.

Про який план йде мова, Кадиров не сказав, повідомляє “Кавказ.Реалії”.

Так, у вечірньому випуску новин на ЧДТРК “Грозний” продемонстрували фрагмент з наради Кадирова з оперативним штабом з проведення “спеціальної військової операції”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилов: Перенесення виступу Путіна на добу навряд чи було випадковим

На нараді Кадиров публічно заявив, що в Чечні ніякої мобілізації не буде, оскільки Чечня, за його словами, вже “перевиконала” якийсь невідомий план.

На цій же нараді Кадиров назвав цифру чеченських військових – учасників нападу на Україну; за його словами вона склала близько 20 тисяч осіб і республіка, таким чином, перевиконала “спущений план” на 254%.

При цьому про який план йде мова і ким він був затверджений, Кадиров не сказав.

21 вересня президент РФ Володимир Путін виступив перед населенням Росії та оголосив часткову мобілізацію. Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що “призовуть 300 тисяч резервістів”, проте російські ЗМІ пишуть, що секретний пункт в указі Путіна про мобілізацію передбачає призов мільйона осіб.

Вчора протести проти мобілізації пройшли в Москві, Санкт-Петербурзі та низці російських міст. Були затримані. А 22 вересня протести перекинулися на інші федеральні суб’єкти РФ. Так, в республіці Дагестан місцеві жителі перекрили федеральну трасу.

Президент Володимир Зеленський закликав росіян виходити на вулиці та протестувати. Він нагадав їм про 55 тисяч ліквідованих російських солдатів в Україні та пояснив, що протести для росіян – єдиний спосіб не потрапити на фронт і врятувати своє життя.