Тернопіль повернув масковий режим через COVID-19 – яка ситуація зараз у місті (Відео)

повернення маскового режиму

В аптеках вникнув шалений ажіотаж на маски

Тернопіль повернув масковий режим. Такі заходи запровадили через різкий стрибок захворюваності на COVID-19. Лише за останню добу в області зареєстрували понад пів тисячі нових пацієнтів із цією недугою. Востаннє такі показники фіксували у період пандемії. Як відреагували тернополяни на поновлення маскового режиму – бачили журналісти “5 каналу”. 

Перший день поновлення маскового режиму найбільше відчули в аптеках. За кілька годин роботи вранці в одній із них продали понад пів тисячі масок. Ажіотаж шалений, але запасів вистачає, запевняє провізор Олександр.

“Багато вже звернень по масках, маски в різну ціну є, залежно від щільності, відповідно різна ціна, від 3.50 до 8 гривень. Окремо є з клапанами, вони дорожчі. Звернень дійсно багато. Беруть поодиночно, але деякі по 5-10, не більше”, – каже провізор Олександр.

Більшим попитом користуються патріотичні маски, їх ціна 8 гривень, трохи дорожчі за звичайні, однак вони щільніші.

Дехто з тернополян витягає старі запаси засобів індивідуального захисту, але більшість про них згадує лише перед тим, як заходити у громадський транспорт. З 22 вересня туди без маски – зась, а ще – до банків, магазинів, кав’ярень, шкіл та навіть храмів.

За останню добу в Тернопільській області зареєстрували понад пів тисячі нових випадків захворювання на COVID. Востаннє такі показники фіксували під час пандемії. Нині на Тернопільщині хворіють понад 4 тисячі людей. 80 із них – у тяжкому стані в реанімації, є й летальні випадки.

“Збільшується кількість померлих, ми кожного тижня втрачаємо, на минулому тижні 4 чоловіка, перед тим – на 36 му тижні втратили 5 чоловік. Станом на сьогодні маємо смерть людини у віці старше 70-ти років. На жаль ми маємо погіршення ситуації серед так званих груп ризику”, – пояснює лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру МОЗ Олександр Панічев.

У лікарнях Тернопільської громади готуються до збільшення кількості пацієнтів із ковідом. Медики запевняють, кисню та медичних засобів – достатньо.

“Ріст хворих спостерігається щоденно і ми маємо бути готові до збільшення кількості пацієнтів хворих на COVID-19, і, в разі необхідності, лікарні готові розгорнути додаткові ліжка для пацієнтів хворих на COVID-19”, – розповідає начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Василь Даньчак.

Щоби не знадобилися додаткові ліжка, медики наполегливо рекомендують тернополянам дотримуватися маскового режиму та вакцинуватись. У місті працюють пункти щеплення. На сьогодні на Тернопільщині імунізовано понад 830 тис. людей, із них більш як 3 тисячі – переселенці.

Леся Маньковська, Тернопільська область. “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, раніше головний санлікар Ігор Кузін заявив, що в Україні розпочинається нова хвиля коронавірусу. 

Зауважимо, що взимку може з’явитися “абсолютно новий варіант” COVID-19 – тож спеціалісти вже оновлюють препарати для вакцинації.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.