“З-під завалів вийняли шість людей”: росіяни випустили 9 ракет по Запоріжжю – які наслідки (Відео)

наслідки обстрілу

Повномасштабна війна росії проти України

За попередніми висновками експертів, вороги гатили по Запоріжжю ракетами комплексу С-300

Одна людина загинула, ще п’ятеро поранені внаслідок ракетних ударів на Запоріжжі. Ворог випустив по обласному центру та передмістю дев’ять ракет. Влучили у центр міста та інфраструктурні енергетичні об’єкти. Докладніше – у сюжеті журналісту “5 каналу” Дениса Розенкова.

Ворог завдав удару по Запоріжжю близько сьомої ранку. Саме в час, коли більшість містян збиралися на роботу. Пролунало 9 потужних вибухів. Одна з ракет влучила у центральний міський парк відпочинку “Дубовий Гай”.

У парку розташований ресторанно-готельний комплекс, у якому жили, зокрема, й переселенці з тимчасово окупованих територій. Унаслідок вибуху поряд ворожої ракети – одна людина загинула, ще п’ятеро поранені. Майже усі споруди на території комплексу зруйновані. Рятувальникам довелося діставати людей із-під завалів.

“З-під завалів вийняли шість людей, триває розбір конструкції зруйнованої будівлі”, – повідомила речниця ГУ ДСНС у Запорізькій області Юлія Баришева.

Одна з ворожих ракет упала на територію електричної підстанції, через що – мікрорайон міста на кілька годин залишився без світла.

Метою окупантів, імовірно, була Запорізька телевежа.

Окрім цього, за повідомленнями міської влади, вибуховою хвилею було пошкоджено понад два десятки будинків. Там потрощені вікна, вибиті шибки та двері. 86-річна Нінель Миколаївна каже, цього дня в неї були плани – зготувати обід і піти на прогулянку, бо хворі ноги потрібно тренувати. А зараз ледь оговтується від шоку.

“Я не хочу бажати їм поганого, не хочу бажати їхнім батькам поганого. Але слова самі вириваються, що їм пробачення немає. Знають, що тут житловий фонд, люди живуть, цивільні люди”, – каже жителька Запоріжжя Нінель Миколаївна.

Нині триває ліквідація наслідків обстрілів. На місці влучань снарядів працюють комунальники та представники міжнародних фондів.

“Ми видаємо тарпаулін, щоб люди могли закрити вікна. Це безоплатна допомога від нашої організації”, – повідомив працівник гуманітарної місії Владислав.

За попередніми висновками експертів, вороги гатили по Запоріжжю ракетами комплексу С-300. Влада вкотре закликає містян не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Бо лише так можна врятувати життя – своє та близьких.

Денис Розенков, Дмитро Дубіна, Запоріжжя, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, вночі рашисти випустили по центру Миколаєва 9 ракет С-300. 

Нагадаємо, окупанти “Градом” накрили центр Нікополя: є загиблий і значні руйнування.

Як повідомляв 5.UA, рашисти завдали ракетного удару по підприємству у Краматорську та обстріляли школу мистецтв у Часовому Яру.

Читайте також: Пропуск через гуманітарний коридор на тимчасово окуповану територію призупинено – причина

Також у Генштабі назвали втрати рашистів за минулу добу. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.