Її батьки згоріли заживо в Чаплиному: 17-річну Настю Пригонець доправили на лікування в Австрію – сюжет (Відео)

дівчина

Уламок ворожої ракети поранив дівчині голову, а 25 % її тіла вкрили опіки

17-річну Настю Пригонець, яка дивом вижила під час удару рашистів по залізничній станції у Чаплиному на Дніпропетровщині, доправили на лікування до Австрії. Її батьки заживо згоріли у власній машині, а донька отримала 25% опіків тіла та тяжкі травми голови. Як лікарі боролися за життя дівчини та яка ще допомога потрібна – дізнавалася журналістка “5 каналу” Марта Шикула.

Трагедія на залізничному вокзалі у Чаплиному, на Дніпропетровщині, забрала життя 25-тьох людей. Серед них – батьки 17-річної Анастасії, які живцем згоріли у власному авто. Дівчині дивом вдалося вистрибнути з полум’я.

“Якийсь осколок зачепив машину. Машина загорілася, там загинули батьки. Сестра чекала, поки вибереться мама, їй стало гаряче, почала сильно кричати і чекала маму, але, не дочекавшись, зняла ремінь і вибігла з машини”, – розповів брат потерпілої Денис.

Життя Насті врятували у дитячій лікарні Дніпра, куди її ледь живою привезли після обстрілу. Уламок ворожої ракети поранив дівчині голову, а 25 % тіла вкривали опіки.

Однак стан пацієнтки залишався критичним. Тож медики вирішили евакуювати Настю на лікування закордон. Транспортувати її було непросто. З Дніпра дівчину перевезли у київський “Охматдит”, потім – у дитячу лікарню Львова, де її стан вдалося стабілізувати.

“Дитина має тяжку травму, на фоні неї важкий сепсис, ниркова недостатність. Ми мусили оцінити функції нирок, чи все гаразд з електролітами,чи потрібен дитині додатковий сеанс діалізу, перед транспортуваннями, щоб це було безпечно для неї”, – розповідає завідувач відділення інтенсивної терапії дитячої лікарні Львова Ярема Безніско.

Перед транспортуванням до Європи лікарі перевіряють показники життєдіяльності та підключають необхідні апарати, щоб дорогою контролювати стан пацієнтки.

До Австрії Настю супроводжує рідний брат. Тамтешні медики продовжать боротьбу за життя дівчини. Зокрема, рятуватимуть руку, яка найбільше обпечена, та проведуть пластичні операції.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, 24 серпня рашисти вдарили по залізничній станції на Дніпропетровщині. 

Нагадаємо, у селищі Чаплине, що на Дніпропетровщині, завершилися рятувально-пошукові роботи. Кількість жертв зросла до 25 осіб. Серед загиблих є двоє дітей. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.