Зеленський провів ставку. Обговорили, як реагувати на мобілізацію в РФ й так звані референдуми

У четвер, 22 вересня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

Керівники сил оборони та командувачі оперативних напрямків доповіли про оперативну ситуацію на ділянках фронту. Було розглянуто ймовірний характер дій противника у найближчий період. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розкрили подробиці обміну полоненими

Члени Ставки Верховного Головнокомандувача також проаналізували стан забезпечення сил оборони озброєнням та боєприпасами.

Учасники засідання приділили окрему увагу крокам реагування на нові виклики, пов’язані з оголошенням країною-агресором мобілізації та підготовкою псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України.

У засіданні взяли участь: міністр оборони Олексій Резніков, Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, очільники силових відомств і правоохоронних органів, керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов та інші.

У режимі відеозв’язку до засідання долучилися: командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Сирський, командувач військ Оперативного командування “Захід” Сергій Літвінов, командувач військ Оперативного командування “Південь” Андрій Ковальчук.

Окупаційна влада у так званих ЛДНР визначилася із датою проведення “референдуму” про входження до складу Росії.

За інформацією російських ЗМІ, він має відбутися у період з 23 по 27 вересня. “Закон” про псевдореферендум вже підписав ватажок так званої ЛНР Леонід Пасічник. Ватажок так званої ДНР Денис Пушилін заявив, що вони проведуть свій “референдум” у той же період, що й ЛНР.