“Це трагедія”: під обстріл у Миколаєві потрапив драмтеатр та житлові будинки – сюжет (Відео)

Миколаїв

Повномасштабна війна росії проти України

Миколаївським комунальникам ліквідовувати наслідки російської атаки допомагають одеські комунальники

Гучна ніч у Миколаєві. Близько опівночі війська рф випустили по місту 9 ракет С-300. Попередньо без жертв, однак руйнування величезні. Куди поцілили – бачила журналістка “5 каналу” Наталя Приходько.

Кості – 15-ть. Він вивів свого домашнього улюбленця на прогулянку,  а тим часом мама хлопця після нічних прильотів  наводить лад у оселі. Квартира сім’ї на третьому поверсі. Тут пошкоджена лоджія  та вилетіли три вікна.  А вхідні металеві двері вивернуло з коробкою. Оксана з жахом згадує нічну ракетну атаку. 

“Коли почався перший приліт, я вже розуміла, що треба підіймати дитину. І одразу вже ми пішли в ванну, тому що бігти нема куди. Бабах, стукіт, приліт. Я думала, усе, півквартири немає”, – каже власниця пошкодженої квартири Оксана.

Ракета впала у кількох метрах від багатоповерхівки.Від удару утворилася п’ятиметрова вирва. Руйнувань зазнали комунікації та залізнична колія. 

Під масований ракетний обстріл потрапив і Миколаївський художній академічний драмтеатр. Внутрішній дворик зруйнований ущент, фасад посічений скалками, немає жодного вцілілого вікна. Охоронець, який був на чергуванні цієї ночі, не постраждав. 

Це жахіття,це трагедія .Тому, що це памятка архітектури, це центр міста, який руйнується. Але ми витримаємо усе. Слава Богу, люди живі, не травмовані. Усе відреставруємо, нас вже бомбили під час Другої світової, тому зараз весь колектив вийшов на прибирання, підраховуємо збитки”, – розповів директор Миколаївського художнього академічного драматичного театру Артем Свистун.

Усі комунальні служби від ранку задіяні в ліквідації наслідків нічного обстрілу. У поміч колегам приїхали одесити. Вони привезли із собою інструменти, аби на місці можна було розпилювати плити та лагодити вікна. 

“Ми зібрали команду комунальників ,які працюють в Одесі ,щоб вам допомогти. Небезпека – це таке, а допомога – це людський фактор.Так і працюємо. Наші хлопці на передовій у більшій небезпеці”, – розповів представник Одеської комунальної служби Віталій.

Прокоментував ракетну атаку на Миколаїв і голова військової адміністрації Віталій Кім. Він приїхав, аби оглянути місце прильоту. 

“Це не подарунок, мабуть, вони засмутились, що визволили наших “азовців”. Цей обмін ми чекали на понад місяці. То ракети, мабуть, до них підвезли, чи ще щось таке. Бо вони дурні”, – заявив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Тим часом військові вже визначили тип зброї, з якої цієї ночі був обстріляний Миколаїв. 

“Миколаїв вчергове був обстріляний, було кілька ударів із систем ППО типу С-300. Одна з ракет впала просто в центрі міста, і це реально щасливий випадок, що вона не розірвалась. Це могли бути численні жертви, тому що це центр міста, але інша все ж таки розірвалася”, – повідомив речник Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук.

Наталя Приходько, Миколаїв, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, вночі рашисти випустили по центру Миколаєва 9 ракет С-300. 

Нагадаємо, окупанти “Градом” накрили центр Нікополя: є загиблий і значні руйнування.

Як повідомляв 5.UA, рашисти завдали ракетного удару по підприємству у Краматорську та обстріляли школу мистецтв у Часовому Яру.

Читайте також: Пропуск через гуманітарний коридор на тимчасово окуповану територію призупинено – причина

Також у Генштабі назвали втрати рашистів за минулу добу. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.