Поставки нових гаубиць із Франції: Кулеба розкрив подробиці

Глава МЗС України Дмитро Кулеба після зустрічі з французькою колегою Катрін Колонною у Нью-Йорку повідомив, що дві країни працюють над постачанням нових гаубиць CAESAR.

Про підсумки переговорів Кулеба написав у Twitter. За його словами, він презентував французькій колезі проєкт “Київського договору безпеки”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналог HIMARS: Німеччина передала подарунки ЗСУ

“На нашій зустрічі, моя французька колега міністр Колона і я зосередилися на тому, як притягнути Росію до відповідальності за її злочини, і на внеску Франції у відновлення зруйнованих війною регіонів України. Ми також працюємо над постачанням нових CAESAR в Україну”, – написав Кулеба.

Україна отримає винищувачі F-16 за два-три роки, якщо ухвалять політичне рішення про їхнє постачання Збройним силам України.

Про це заявив командувач військово-повітряними силами Сполучених Штатів Америки в Європі та Африці генерал Джеймс Хекер, пише Politico.

Хекер уточнив, що літаки F-16 “не прибули б до України протягом двох-трьох років після вироблення будь-якого політичного рішення” про їхнє відправлення Києву. Усе через питання, пов’язані з підготовкою пілотів та логістикою.