У прокуратурі розповіли, як Тупицький втік з України

Колишній голова Конституційного суду Олександр Тупицький в незаконний спосіб залишив територію України.

Обставини перетину кордону Тупицьким розслідуються. Про це сказав керівник департаменту з розслідування “справ Майдану” Офісу генерального прокурора Олексій Донський, пише “Європейська правда”.

“Колишній голова КС не перетинав кордон разом із своєю вагітною дружиною та неповнолітніми дітьми. Він перетнув кордон у чужому автомобілі, яким керувала особа з подвійним (українським та угорським) громадянством і для перетину кордону пред’явила паспорт громадянина Угорщини”, розповів Донський.

Разом із Тупицьким у цьому авто так само незаконно перетнули кордон ще дві особи чоловічої статі призовного віку, сказав прокурор.

“Ці особи, до речі, не мають відношення до екссудді, вони просто скористалися одним “таксі можливостей”, якщо можна так висловитися”, сказав Донський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з нардепів втік під час війни: журналісти нагадали прізвища

Вагітна дружина Тупицького разом із дітьми дочекалася, поки її чоловік пройде кордон, і лише через кілька годин після цього, машиною родини, на цілком законних підставах перетнула кордон сама, розповів прокурор.

Зараз за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора слідчі Державного бюро росзілдувань за вказаними фактами проводять досудове розслідування.