Серед звільнених з полону захисників України є свідки теракту в Оленівці

Серед звільнених із полону українських захисників й захисниць є свідки теракту в Оленівці.

Росіяни утримували захисників у різних установах. Вони утримувалися в Оленівці, СІЗО та лікарні Донецька. Про це в коментарі “24 каналу” повідомив колишній командир полку “Азов” Максим Жорін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СБУ розповіли, що буде зі справою Медведчука після його обміну

За його словами, звільнені захисники перебувають у різному емоційному та фізичному стані.

“З-поміж тих, кого повернули, були навіть ті, які були в приміщеннях, підірваних росіянами. Тобто в нас зараз буде навіть можливість поспілкуватися зі свідками трагедії в Оленівці”, сказав Жорін.

За його словами, у воїнів, що повернулися з полону, високий морально-бойовий дух, вони “заряджають” продовжувати боротьбу з ворогом. Проте майже всі потребують медичної допомоги.

“Більшість із них у надзвичайно виснаженому стані, багато хто після знущань і катувань… Тому їм доведеться якийсь час перебувати в медустановах, щоб відновитися”, розповів екскомандир “Азова”.

Він повідомив, що командир полку Денис Прокопенко “Редіс” та його заступники перебувають у Туреччині в безпеці та в нормальних умовах. Вони будуть на зв’язку та отримають можливість особистих зустрічей.

“За формальними домовленостями, вони мають бути на території третьої країни, але з перемогами України на полі бою ці моменти також можна буде знову обмірковувати”, зазначив Жорін.

Крім того, Туреччина готова й надалі допомагати повертати українських героїв та сприяти в інших політичних, дипломатичних та економічних питаннях.

А використання обміну Віктора Медведчука, за словами Жоріна, є абсолютно нормальним ходом, вдалою домовленістю та вдалим обміном.

“Те, що Україна зараз змогла використати ті можливості та умови, які були довкола, та змусила Росію помінятися на Медведчука, це дуже високий дипломатичний рівень”, додав Жорін.

21 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на народного депутата, затриманого за держзраду, Віктора Медведчука.

Також з російського полону звільнили 10 іноземних військових, що служили в лавах Збройних сил України. Вдалося повернути тих, кого “засудили” до смертної кари в так званій ДНР.