Озброєні групи обходять квартири, дані жителів збирають під приводом розподілу гуманітарки: в Генштабі розповіли про підготовку окупантів до “референдумів”

російські військові

У Запорізькій області місцевим обіцяють гроші та побутові прилади за надання паспортних даних та отримання громадянства рф

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли, як російські окупанти проводять підготовку до псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях. рашисти визначили, що “референдуми” про приєднання окупованих частин Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей пройдуть з 23 по 27 вересня.

Так, у Херсоні посилюється адміністративно-поліцейський режим, здійснюється перевірка осель та психологічний тиск на місцевих жителів.

На Херсонщині окупанти, під приводом якісного розподілу гуманітарної допомоги, намагаються отримати від місцевих жителів їх особисті дані. Продовжується формування так званих “виборчих комісій”.

У Старобільську на Луганщині окупаційна влада заборонила місцевому населенню залишати місто у період з 23 по 27 вересня. За наявною інформацією, окупанти створюють озброєні групи для обходу помешкань та примусу людей брати участь у так званому “референдумі”. Проводиться підготовка до зйомок пропагандистськими ЗМІ сюжетів про таку собі “активну участь місцевих мешканців у голосуванні”. 

На тимчасово захопленій території Запорізької області місцевим жителям за надання паспортних даних та отримання громадянства російської федерації обіцяють грошову винагороду і побутові прилади. 

Нагадаємо, що на окупованих територіях оголосили дати проведення псевдореферендумів про входження в склад рф.

Як повідомляв 5.UA, вчора ватажки “лднр” попросили путіна провести “референдум” щодо входження до росії.

Нагадаємо, росія не визнає паспорти, які видавала на території самопроголошених “днр” і “лнр”.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.