Лукашенко заборонив вивозити з Білорусі пилососи і трактори

Білорусь запроваджує тимчасову заборону на вивезення за межі республіки понад 250 видів промислових товарів.

Заборона на вивезення почнеться 23 вересня. Постанову опубліковували на білоруському правовому порталі.

“Встановити тимчасову заборону на вивезення за межі Республіки Білорусь у держави-члени Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) товарів за переліком згідно з додатком незалежно від країни походження”, сказано у повідомленні.

Також забороинили вивезення товарів за межі митної території ЄАЕС до держав, які не є державами-членами ЄАЕС, товарів, поміщених під митні процедури експорту, тимчасове вивезення, переробку поза митною територією і реекспорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лукашенка заявили, що не проводитимуть мобілізацію

До списку заборонених для вивезення промтоварів увійшли: легкові автомобілі, мотоцикли, велосипеди, літальні апарати, медичні вироби, залізничні локомотиви, вагони, трактори, різні інструменти та обладнання, газогенератори, обладнання для опалення, ядерні реактори, елементи, що виділяють тепло, двигуни та інші силові установки, холодильне і морозильне обладнання.

Також під заборону потрапили: автонавантажувачі, бульдозери, обладнання для сільського і лісового господарства, сільськогосподарські машини, різні види продукції верстатобудування, обчислювальні машини, акумулятори, пилососи, телефонні апарати, включаючи смартфони, електричну апаратуру, інтегральні схеми.

У червні ЄС затвердив санкційний пакет проти Росії і Білорусі. Санкції передбачають відключення від SWIFT Білоруського банку розвитку і реконструкції.

Білорусь постачає зброю Російській Федерації.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.