Справа збитого літака рейсу MH17: суддя анонсував вирок

У судовому комплексі поблизу Амстердама відбулося останнє засідання суду в справі збитого у 2014 році над Донеччиною літака рейсу MH17.

Головуючий суддя Гендрік Стейнгаус повідомив, що рішення у справі оголосять 17 листопада о 13:30 за місцевим часом щодо всіх чотирьох осіб. Про це повідомив “Укрінформ”.

“Суд має намір 17 листопада 2022 року оголосити вирок у справі, якщо не виникнуть якісь непередбачені обставини”, сказав суддя.

Сьогоднішнє засідання було формальним, тривало менше п’яти хвилин.

У судовій залі були присутні родичі загиблих, їхні адвокати і захист одного з чотирьох обвинувачених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Кожен злочинець буде покараний” Зеленський про збитий Boeing

10 червня у Нідерландах відбувалося судове засідання у справі.

На засіданнях у суді виступали адвокати одного з чотирьох обвинувачених росіянина Олега Пулатова.

Крім Пулатова обвинувачені: відставний офіцер збройних сил РФ, воєнний злочинець Ігор Гіркін, відставний службовець головного розвідувального управління Міністерства оборони РФ Сергій Дубінський і громадянин України, бойовик так званої ДНР Леонід Харченко. Їх судять заочно.

Кримінальний судовий процес у справі розпочався у березні 2020 року у Нідерландах.

17 липня 2014 року авіалайнер “Малайзійських авіаліній” виконував рейс MH17 із Амстердама до Куала Лумпура. Boeing-777 збили неподалік Торезу Донецької області. Загинули 298 пасажири й 15 членів екіпажу.

У серпні 2014-го була створена спільна слідча група, в яку увійшли представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України.

За даними слідства, пасажирський борт збили ракетою, випущеною з російської установки “Бук”, яка належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО збройних сил РФ, дислокованій у Курську.