Жорін та Білецький розповіли, у якому стані перебувають визволені з полону оборонці Маріуполя

українські полонені

Повномасштабна війна росії проти України

За словами Жоріна, майже всі звільнені українські військові мають високий морально-бойовий дух.

Україна змогла звільнити з російського полону 215 українських героїв. Про це розповів колишній командир полку “Азов” Максим Жорін у коментарі “24 каналу”. 

За його словами, українські військові до звільнення перебували у різних закладах та установах на окупованих територіях.

“Їх доправили з Оленівки, донецького СІЗО, донецької лікарні. З переліку тих, кого повернули, були навіть ті, які знаходились в приміщеннях, які підірвали росіяни. Тобто у нас зараз буде навіть змога поспілкуватися зі свідками трагедії в Оленівці”, – пояснив військових.

Жорін зазначив, майже всі звільнені українські військові мають високий морально-бойовий дух.

“Вони ще більше заряджають всіх, щоб продовжувати нашу боротьбу проти ворога. Однак майже всі потребують медичного догляду та медичної допомоги. Більшість з них – у надзвичайно виснаженому стані, багато хто після знущань та катувань… Тому їм доведеться якийсь час знаходитись у медзакладах, щоб відновитись”, – розповів Жорін.

Також, колишній командир полку Азов Андрій Білецький в ефірі Радіо НВ розповів, в якому стані перебувають звільнені українські військовополонені, з якими він мав можливість побачитись.

“Зараз хлопці знаходяться не в найкращому фізичному стані, і зараз всі знаходяться в лікарні”, – сказав колишній командир полку Азов про стан цих полонених.

Білецький розповів, що мав можливість поговорити по телефону з командиром полку Азов Денисом Прокопенком (Редісом), Святославом Паламарем (Калиною) та Апісом, яких доставили в Туреччину.

“Сумбурна, безумовно, трохи розмова. Це були перші 15 хвилин, коли вони спустилися, вийшли з ФСБшного літака, летючої тюрми. Сумбурна розмова. Я поздоровляв хлопців, хлопці казали про те, що. Скажімо так, всі хлопці в абсолютно нормальному морально-психологічному стані, хоча вони просиділи весь цей час в одиночках. … Всі висловлюють бажання якомога швидше повернутися до справи, до війни і до деокупації країни”, – сказав він.

Нагадаємо, Україна змогла повернути з російського полону низку захисників Маріуполя.

Як повідомляв 5.ua, Катерину Поліщук, більш відому як “Пташка” з “Азовсталі, визволили з російського полону.

Також, у рамках обміну полоненими до України повернулися командир полку “Азов” Денис “Редис” Прокопенко, Сергій “Волина” Волинський та Святослав “Калина” Паламар.

Нагадаємо, засуджених до страти в так званій “днр” трьох іноземних добровольців визволили – за сприяння Саудівської Аравії.

Як повідомляв 5.ua, Єрмак підтвердив інформацію, що українських військових було обміняно на кума путіна – віктора медведчука.

Також, п’ятеро командирів полку “Азов” перебуватимуть у Туреччині до кінця війни під протекцією Ердогана.

Нагадаємо, серед 215 українських захисників, яких шляхом обміну було визволено з російського полону, були воїни, що пережили влаштований росіянами теракт в Оленівці. 

Також, опубліковано список усіх звільнених з полону оборонців.

Як повідомляв 5.ua, у ході обміну полоненими звільнили і медика Мар’яну Мамонову, яка на 9 місяці вагітності.