Світ повинен посилити допомогу Україні – Столтенберг висловився щодо мобілізації в РФ

Загарбницька війна Росії проти України йде не за планом президента Володимира Путіна.

Про це свідчить його рішення розпочати мобілізацію. Воно веде до ескалації конфлікту, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ефірі телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Указ Путіна про мобілізацію дозволяє призвати 1 млн осіб ЗМІ

“Він думав, що зможе взяти Україну під контроль за кілька днів. Українські сили, їхня хоробрість, їхня відданість дозволила витіснити російські сили з району на півночі навколо Києва. Потім українці змогли зупинити російський наступ на Донбасі, а тепер українські сили змогли повернути територію. Це дуже обнадійливо і свідчить про професіоналізм українських сил, мужність українського народу, а також про силу українського політичного керівництва”, заявив він.

Членам НАТО потрібно активізувати та посилювати підтримку України. Столтенберг, вказав, що тут йдеться не лише про Україну, а й про підтримку самого Альянсу. Для світу необхідно, щоб Путін не переміг в Україні.

Збройні сили України повинні отримувати ще більш досконалу зброю. Підтримка союзників та партнерів щодня змінює ситуацію на полі бою.

“Нам потрібно бути готовими до зими. Зима наближається. Ми також дуже зосереджені на тому, як забезпечити більше зимового одягу та спорядження для українських сил, а також бути готовими, що європейці платять вищі рахунки за електроенергію, вищі ціни на продукти. Але моє послання до Європи полягає в тому, що ми платимо ціну, яка вимірюється в євро. Україна щодня платить ціну, яка вимірюється життями, втраченими життями щодня. Тому ми просто повинні об’єднано підтримати Україну. І сьогоднішня ескалація президента Путіна робить це навіть більш важливим”, наголосив Столтенберг.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію. Призиватимуть росіян, які перебувають у запасі. Мобілізацію почнуть 21 вересня.

Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що “призвуть 300 тисяч резервістів”.

За 210 днів Збройні сили України знищили 55 110 російських окупантів, 4748 їхніх броньованих машин, 2227 танків, 217 гелікоптерів і 253 літаки.