Митрополичий фонд ПЦУ передав ще одну чергу будинків родинам, які втратили житло через війну

ПЦУ передав будинки

Повномасштабна війна росії проти України

Блаженнійший владика освятив новозбудоване житло та передав його в користування сім’ям

Митрополичий фонд Православної Церкви України завершує будівництво тимчасового комфортного житла для українських родин, чиї домівки були зруйновані окупантами.

Про це пише пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ).

20 вересня 2022 року відбулася передача ще однієї черги будинків родинам в селі Озера (Гостомельська ОТГ, Київської області). Блаженнійший владика освятив новозбудоване житло та передав його в користування сім’ям.

“Радість на душі, що ми змогли втілити цей проект у життя, бо кілька місяців тому ми відвідали ці місця й побачили тут руйнацію. Тож у нас виникло бажання побудувати людям тимчасові будинки, щоб вони могли зустріти в них зиму. Ми покликані робити добро, проявляти любов до наших ближніх у цей складний час випробувань війною. Тому наш Митрополичий фонд ПЦУ разом з меценатом Андрієм Мацолою втілює цей проект в життя. Будинки зручні, красиві, теплі й обладнані – ми робили все, щоб люди мали комфортні умови”, – сказав під час заходу Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви.

“Ми сфокусувалися на селах, які чи не найбільше постраждали від окупації, – це Андріївка біля Макарова, Озера та Гостомель в Бучанському районі, а також Мощун. Мій дім також на Київщині, тому жителі цих міст і сіл – мої сусіди. Вони наздвичайно сильні люди, пропри біду, вони не опускають руки, навпаки, вони розбирають руїни та планують відновлювати свої господарства. Будинки, які ми їм передаємо, це перший, хоч і невеликий крок в цьому напрямку, а ще це велика радість для них – знову бути вдома”, – говорить Андрій Мацола, голова Меценатської ради Фонду.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.