Чоловікам-студентам іноземних університетів знову заборонили виїзд за кордон на час воєнного стану – ДПСУ

Держприкордонслужба

У відомстві пояснили таке рішення масовою підробкою документів

Українські чоловіки-студенти, які навчаються в іноземних університетах не зможуть виїжджати за кордон у період воєнного стану. Таке рішення прийняли в Держприкордонслужбі, повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна“.

“Раніше, ще в березні, рішенням найвищого військового керівництва України було розглянуто надання можливості продовжити навчання тим студентам, які вже навчалися до 24 лютого, і прикордонники виконували цю норму. Проте останнім часом ми бачимо дуже багато спекуляцій, коли масово підробляють документи начебто про навчання в іноземних вишах. Лише протягом липня-серпня ми виявили близько 600 таких документів. Через це за рішенням найвищого військового керівництва було ухвалено чергове рішення відмовити такій категорії у праві перетину кордону”, – пояснив Демченко.

Також речник ДПСУ нагадав, що чоловіки-українці у віці від 18 до 60 років не мають права виїжджати за межі України. 

У той же час він зазначив, що існують певні винятки, які прописані в постанові уряду №57, де передбачені правила перетину кордону громадянами України в період воєнного стану, але категорії студентів серед них немає.

Читайте також: Студенти у відчаї: ДПСУ не випускає на навчання за кордон – подробиці

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.