Чи планують дзеркальну заяву на мобілізацію в РФ: у Раді відповіли

В Україні не вбачають необхідності у проведенні дзеркальних заходів у відповідь на часткову мобілізацію в Російській Федерації.

Кількість особового складу в Збройних силах України та інших органах сектору безпеки і оборони є абсолютно достатньою для успішного виконання завдань, які ставлять верховний головнокомандувач Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Про це сказав представник президента України у Верховній Раді України Федір Веніславський 22 вересня.

“Я не бачу якихось ризиків для того, аби очікувати негативного розвитку сценарію на українсько-російському фронті”, наголосив він.

Нагадав, що в Україні 24 лютого була оголошена повна мобілізація і вдалося залучити близько 700 тис. військовослужбовців, які зараз виконують завдання у складі Силах оборони.

“Цієї кількості на сьогодні абсолютно достатньо для того, щоби адекватно реагувати на будь-які загрози, у тому числі з врахуванням збільшення кількості збройних сил Російської Федерації на території України. Тому ми зараз не бачимо необхідності у якихось дзеркальних і симетричних діях з нашого боку”, наголосив Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після оголошення мобілізації росіяни розкупили квитки до трьох країн

Також він сказав, що часткова мобілізація в Росії одразу не призведе до якогось ефекту. Зокрема, за його словами, на проведення процедури мобілізації підуть тижні.

Він не виключає, що в РФ можуть бути певні маніпуляції щодо того, яку саме кількість осіб планують мобілізувати.

“Я не бачу якихось небезпек для України від жодних цифр. Тому що, щоб зараз не робила Росія, вона зупинити успішні дії українських Збройних сил не зможе”, наголосив Веніславський.

Російський президент Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію в Російській Федерації. Призову на військову службу підлягатимуть лише ті громадяни, які зараз перебувають у запасі. І насамперед ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід, сказав диктатор.

Указ про “посилення мобілізаційних заходів” вже підписаний. Діяти починає від 21 вересня.

Путін стверджує, що мобілізовані росіяни “отримають гарантії як у службовців за контрактом”.