Гайдай розповів, що чекає колаборантів на Луганщині

Усі колаборанти та їхні помічники повинні отримати покарання.

На Луганщині після успішного контрнаступу на Харківщині почалась паніка серед колаборантів, каже голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в інтерв’ю “Главкому”.

“Особливо у перші дні після харківського контрнаступу вони всі були перелякані і втікали не тільки з новоокупованої території Луганської області, а навіть з Луганська, Алчевська і Стаханова. Просто збирали речі і їхали кудись вглиб Росії”, розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забирають абсолютно всіх як окупанти проводять “мобілізацію” на Луганщині

Гайдай вважає, що не потрібно якось карати людей, які просто жили в окупації та займалися своїми справами.

“Що робити з людьми? Всі колаборанти, їхні помічники і всі, хто працював в державних установах, повинні отримати покарання, тому що працювали на окупантів. Це навіть не обговорюється. А щодо людей, які просто займались якимись своїми справами, працювали водіями, продавцями треба просто обережно достукатись до їхніх мізків і воювати за ці мізки, тому що їх промивали пропагандою вісім років”, сказав посадовець.

Колишні луганські еліти зараз ніяк не беруть участі у житті регіону. Тільки один народний депутат співпрацює з Луганською ОВА.

“Мене не цікавить їхня доля. Є один народний депутат з Сіверськодонецька Олексій Кузнєцов, який співпрацює з першого дня та постійно на зв’язку. Більше нікого нема”, розповів Гайдай.

Збройні сили України продовжують активні контрнаступальні дії в напрямку Лиману Донецької області. 21 вересні наші захисники намагалися прорвати російську оборону навколо Ямполя на південний схід від Лиману й у самому місті. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Взяття Збройними силами України під контроль Білогорівки на Луганщині ще не є початком українського контрнаступу в цьому регіоні. Селище довго було українським форпостом на Луганщині. Але туди кілька разів заходили російські війська, розповів в ефірі національного телемарафону голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.