У СБУ розповіли, що буде зі справою Медведчука після його обміну

Обмін проросійського політика Віктора Медведчука не зупинить розслідування кримінального провадження проти нього.

Майно кума президента РФ Володимира Путіна може бути конфісковано. Про це повідомив очільник Служби безпеки України Василь Малюк, який в Telegram розповів деталі обміну Медведчука на українських героїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розкрили подробиці обміну полоненими

“Це стосується і ухвалення рішень, і призначення покарання, і конфіскації арештованого майна. Адже у такому разі застосовується процедура спеціального судового розгляду за відсутності обвинуваченого”, – пояснив він.

Малюк наголосив, що Медведчук це не просто кум Путіна, а якісно задокументований державний зрадник.

“Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ. Крім того, під час роботи по справах Медведчука ми знешкодили не одну агентурну мережу, затримали багатьох державних зрадників та здобули велику кількість важливої інформації, яку використовуємо у контррозвідувальних заходах. А тепер завдяки обміну ми змогли витягнути з російського полону героїв, на яких так чекають вдома”, зазначив Василь Малюк.

21 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на народного депутата, затриманого за держзраду, Віктора Медведчука.

Також з російського полону звільнили 10 іноземних військових, що служили в лавах Збройних сил України. Вдалося повернути тих, кого “засудили” до смертної кари в так званій ДНР.