Стрімив для РФ: СБУ взялася за відомого блогера з Києва

Служба безпеки України у Києві повідомила про підозру столичному блогеру.

Чоловік знімав для росЗМІ провокативні стріми з дискредитацією Збройних сил України. Відзняті “сюжети” викладав на власній інтернет-платформі та у соцмережах, інформує пресслужба СБУ 22 вересня.

“СБУ задокументувала інформаційно-підривну діяльність одного з відомих блогерів, який поширював російську пропаганду. Кремлівські пропагандисти використовували цей контент для підготовки замовних ефірів і фейкових “новин”. А провокативне відео спецслужби РФ взяли для “розгону” дезінформації про громадянську позицію і патріотичні настрої жителів Київщини”, йдеться в повідомлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині виявили колаборантів, які стали фейковими освітянами

За даними СБУ, блогер також публічно ображав українських волонтерів і вимагав з них гроші за публікації на підтримку українських захисників.

Правоохоронці не називають прізвища підозрюваного. Однак на скріншотах дописів видно логотип популярного столичного порталу dtp.kiev.ua, засновником якого є Владислав Антонов.

Він має зовнішню схожість із блогером на фото СБУ. Толстовка Антонова з останнього репортажу також схожа на ту, що на фото СБУ.

Досудове розслідування у справі триває.

Зрадників України можуть засудити від 10 до 12 років позбавлення волі за пособництво країні-агресорці. Верховна Рада посилила відповідальність за колабораціонізм, ухваливши відповідний законопроєкт.