Крім HIMARS та ATACMS: яку зброю світ ще міг би дати Україні – ексрадник Тетчер (Відео)

Американський оперативно-тактичний ракетний комплекс MGM-140 ATACMS

Повномасштабна війна росії проти України

Україні потрібні повітряні сили

Якої зброї, окрім далекобійних HIMARS та ATACMS, іще потребує Україна для захисту від російської агресії – на це питання відповів ексрадник Маргарет Тетчер та генсека НАТО Манфреда Вернера, міжнародний експерт з оборонних питань Філіп Карбер. В ефірі спецпроєкту “Таємниці війни” на “5 каналі” він пояснив, як іще світ може допомогти нашій державі.

“Мої колеги – генерал Кларк, генерал Брідлоу, обидва колишні керівники НАТО, генерал Ходжес, командир американської армії в Європі – постійно повторювали, що Україні потрібні не лише далекобійні HIMARS та ATACMS із можливістю розсіяного враження мобільних підрозділів та цілей, які знаходяться на далеких відстанях, Україні також потрібні повітряні сили”, – сказав Карбер.

“Ми переконували, що Америці потрібно скоординуватися з союзниками, які мають таке ж озброєння, як в України, наприклад Польща. У них є МІГ-29. Нам потрібно передати Польщі F-16, щоб модернізувати їх та зробити відповідними до стандартів НАТО. Ми надаємо Польщі F-16, а вона передає Україні МІГ-29”, – додав він.

Також Карбер наголосив, що Штати могли б надати Україні свої танки М1 “Абрамс”, так само, як раніше Польща надала Україні свої танки.

“У мене була приємна зустріч із міністром оборони Польщі. Я заохотив його відправити танки. 200 польських танків надійшли саме, коли Україна розпочала контроборонні дії на західному березі Дніпра. Але нам потрібно було відправити ще. За моїми підрахунками, в піхотних підрозділах України є велика кількість БМП та БТР. Ми повинні відправити їм американські “Бредлі” (броньовані машини) з антитанковими гарматами, на мій погляд, декілька тисяч. Корпус морської піхоти США вирішив трішки переглянути своє озброєння, оскільки планувалося відрядити його до Тихого океану, і вони списали 450 американських танків М1 “Абрамс” у хорошому стані. На мій погляд, їх потрібно відправити в Україну негайно. Тому не лише HIMARS. Україні потрібні збройні сили та повітряний компонент.

Читайте повну версію інтерв’ю за посиланням: “ЗСУ сильніші, ніж 10 членів НАТО”: ексрадник Маргарет Тетчер не розуміє, чому Україна досі не в Альянсі

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.