Пам’ятаємо про всіх – Зеленський зробив заяву про визволення полонених

Україна пам’ятає про всіх, хто перебуває в російському полоні.

Влада обіцяє зробити все для їхнього швидкого порятунку. Про це 22 вересня повідомив у Telegram президент Володимир Зеленський.

Він нагадав, що напередодні з російського полону вдалося повернути 215 українських героїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена подякували Україні за звільнення з російського полону американців

“Ми цінуємо внесок всіх, хто долучився до порятунку захисників. Ніколи не забудемо про це. Щиро дякую президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану за провідну роль у цьому процесі. Ми домовилися, що п’ятеро звільнених командирів “Азова” перебуватимуть у комфортних умовах у Туреччині до кінця війни й зможуть бачитися з родинами”, зазначив Зеленський.

За його словами, Україна на знак вдячності за допомогу нашій державі визволила з полону Росії п’ятьох громадян Великої Британії, двох США, громадян Марокко, Швеції, Хорватії. У цьому контексті президент також подякував за сприяння Саудівській Аравії.

“Пам’ятаємо про всіх, хто перебуває в російському полоні. Зробимо все для їхнього порятунку”, наголосив Зеленський.

21 вересня Україна та Росія провели черговий обмін полоненими. Українська сторона повернула з полону захисників Маріуполя, зокрема, бійців “Азова”. Обмін відбувся в Чернігівській області. У рамках обміну полоненими між Україною та Росією повернули 215 наших військових. Зокрема й 108 бійців “Азову”.

Президент Володимир Зеленський розповів про подробиці обміну й гарантії Ердогана.