Велика Британія надасть Україні нову зброю – Трасс

Велика Британія надасть Україні нову зброю, включаючи ракети MLRS.

За словами прем’єр-міністра Великобританії Ліз Трасс, ця країна збільшить віськову підтримку України, “наскільки буде потрібно”. Про це вона сказала, виступаючи на засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

“Поки я говорю, в Україну прибуває нова британська зброя, включаючи ракети MLRS. Ми не заспокоїмося поки Україна не здобуде перемогу”, наголосила Трасс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Путін слабкий”. Президентка Єврокомісії і прем’єрка Великої Британії зробили заяву

За її словами, нині в Україні Росія використовує зброю, щоб “вбивати, калічити людей”, а також “знаряддям війни є згвалтування”.

Британська прем’єрка також гостро розкритикувала дії президента РФ Володимира Путіна.

“Ми побачили як Путін відчайдушно намагається виправдати свої катастрофічні невдачі, він подвоює свої зусилля, посилаючи ще більше резервістів на страшну долю”, сказала Трасс.

Велика Британія через Світовий банк виділить Україні $500 млн на закупівлю газу. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся із прем’єркою Великої Британії Ліз Трасс у Нью-Йорку. Про результати переговорів повідомив Кабінет міністрів. Сторони обговорили активізацію постачання зброї для захисту України, посилення санкцій проти російської нафти і газу.

Прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс сформувала новий уряд 6 вересня.