Південний фронт: окупанти вгатили по 25 населених пунктах

На Південнобузькому напрямку обстрілів росіян зазнали понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Для коригування подальших атак ворог застосовував безпілотники. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 22 вересня.

“З метою ведення розвідки, коригування вогню та завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури ворог здійснив понад 30 вильотів БпЛА”, йдеться у зведенні.

Водночас сили оборони продовжували завдавати ударів по ворогу. Упродовж 21 вересня наша авіація 41 раз вгатила по позиціях противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські бійці на півдні “приземлили” ворожий гелікоптер Мі-24

“Підтверджено ураження 21 району зосередження живої сили і військової техніки противника, чотирьох опорних пунктів, 15 позицій зенітних ракетних комплексів”, додали у Генштабі.

Наші ракетні війська й артилерія за минулу добу накрили вогнем 24 об’єкти росіян. Зокрема, по чотирьох пунктах управління різного рівня, чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, сімох складах боєприпасів та ПММ.

В зону ураження потрапили склади, чотири об’єкти ППО та артилерії. Втрати ворога уточнюються.

Збройні сили України за останні тижні звільнили майже 500 кв. км території в Херсонській області. Українським захисникам вдалося деокупувати низку населених пунктів: Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий Ставок і Миролюбівку.

На півдні України тривають важкі бої. Ворог почав частіше використовувати авіацію.

Для посилення російського угруповання на тимчасово захоплених територіях Херсонської області прибув сформований за національною ознакою підрозділ так званих кадировців чисельністю до 1,3 тис. осіб.

Їх використовують як загороджувальні загони, щоб не дозволяти російським силам відходити з передової і повертатися на вихідні позиції, повідомили в ОК “Південь”.

Перекидання цих військ навряд чи вплине на перебіг битв на півдні, розповів військовий експерт Олег Жданов.