На Донбасі росіяни вивозять людей углиб захопленої території – Генштаб

Черговий факт порушення норм міжнародного права та звичаїв ведення війни російськими військами зафіксовано на Донбасі.

Так, у Сватівському районі Луганщини для приховування інженерного обладнання територій, окупанти насильно виселили жителів населених пунктів Гончарівка та Кузьменівка з помешкань. Їх вивезли вглиб тимчасово окупованої території Луганської області. Про це повідомляє Генштаб Збройних Сил України.

А в Миколаївській області окупанти захопили у територіальних громад машини-молоковози та задіяли їх для прихованого підвезення пального в зону бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Усе йде не за його планом” прем’єр-міністр Канади прокоментував оголошену Путіним мобілізацію

“Тим не менш, за минулу добу підрозділи наших військ відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Одрадівка та Новомихайлівка”, йдеться у повідомленні.

На Краматорському напрямку ворог продовжував обстрілювати Слов’янськ, Коровій Яр, Богородичне, Олександрівка, Ярова, Пришиб, Діброва, Донецьке та Райгородок.

На Бахмутському напрямку росіяни били по населених пунктах Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Роздолівка, Опитне, Яковлівка, Білогорівка та Майорськ.

На Авдіївському напрямку обстрілювали Красногорівку, Авдіївку, Кам’янку, Опитне, Мар’їнку та Водяне.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямку під вогонь противника потрапили близько 16 населених пунктів. Серед них – Вугледар, Пречистівка, Гуляйпільське, Нескучне, Времівка та Новопіль.

Упродовж 21 вересня росіяни обстрілювали три прикордонні громади Сумщини – Білопільську, Середино-Будську та Шалигинську. Усього зафіксували 38 прильотів та три кулеметні черги. Жертв унаслідок обстрілів немає, проте є руйнування.

Українські військові продовжують завдавати потужних ударів по російських окупантах на Південнобузькому напрямку. Збройні Сили України протягом 21 вересня знищили два командних і два пункти управління противника.