“Усе йде не за його планом” – прем’єр-міністр Канади прокоментував оголошену Путіним мобілізацію

Оголошення президентом Росії Володимиром Путіним мобілізації у своїй країні свідчить про те, що російське вторгнення в Україну зазнає краху.

Канада засуджує безвідповідальну ескалацію війни з боку Кремля. Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, пише Reuters.

“А також часткову військову мобілізацію, ядерні погрози та псевдореферендуми Росії. Поведінка Путіна свідчить лише про те, що його вторгнення зазнає краху”, наголосив Трюдо.

Він пояснив, що наказ Путіна про мобілізацію це “крок до визнання того, у чому він не хотів зізнаватися росіянам, приклад того, що все йде не за його планом”.

Загрози ядерної зброї необхідно сприймати серйозно, а західні союзники повинні “дуже твердо протистояти” їм, зауважив Трюдо.

21 вересня диктатор Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію по всій Росії. Промову до народу диктатора вранці транслювали федеральні канали.

Під мобілізацію потраплять військові в запасі, які мають військові спеціальності та бойовий досвід. Диктатор планує кинути на війну в Україну 300 тис. резервістів.

Також Путін пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї та підтримав проведення “референдумів” на окупованій території України.