Дарують щасливий шлюб – сьогодні моляться батькам Діви Марії

22 вересня православні віряни відзначають Посвято Різдва Пресвятої Богородиці, а також шанують пам’ять батьків Діви Марії праведних Богоотеців Іоакима і Анни, інакше їх ще називають святою двійцею.

Анна та Іоками є прикладом справжньої любові та міцного шлюбу. Вони не могли мати дітей, за що роками терпіли насмішки та зневагу. Проте жодного разу не опустили рук, а щодня моли Бога про нащадка. У результаті уже в літньому віці пари з’явилася донька Марія, що згодом стала матрі’ю Ісуса Христа.

Образи святих Іоакима і Анни – унікальний випадок, коли церква прославляє подружню любов. Їх завжди зображають поруч та описують як єдине ціле.

На іконах типу “Зустріч Іоакима і Анни біля Золотих воріт Єрусалима” Іоаким і Анна постають у повний зріст. Вони міцно обіймають один одного, притулившись обличчами.

На іконах “Різдва Пресвятої Богородиці” можна побачити справжню сімейну ідилію. Іоаким і Анна пестять немовля, навколи літають янголи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 22 вересня День янгола відзначають власники 10 імен – кого вітаємо

Саме тому в дні Різдва Богородиці та шанування її батьків варто приділити максимум уваги свої родині. Віряни моляться про щасливий шлюб, здоров’я рідних та благополучча дітей. Також прийнято просити у Господа послати парі нащадків.

21 вересня, православні віряни відзначали Різдво Пресвятої Богородиці. Це одна із найважливіших 12 церковних дат. Вперше її почали святкувати ще в ІV ст.

У цей день в церкві влаштовують святкове богослужіння. Прихожани моляться про родинне щастя та дітей. При цьому вважають, що прохання вагітної жінки про здоров’я та хорошу долю її майбутньої дитини має особливу силу, тому здійсниться.