Skoda оновила спорткар 65-річної давності: фішки концепту

Компанія Skoda представила комп’ютерні зображення концепту під назвою Vision GT.

Це сучасна інтерпретація спортивного автомобіля 1100 OHC 1957 року. Їх свого часу збудували лише п’ять: три спайдери та два купе. Джерелом натхнення послужила відкрита модифікація. Водночас новинка нагадує боліди Formula E, пише auto.24tv.ua.

Skoda Vision GT задуманий як одномісний електромобіль, призначений винятково для перегонів. З пращуром його ріднять стрімкий силует, низьке вітрове скло, характерні колісні арки і, не в останню чергу, яскраво-червоний колір кузова. Виробник згадує деякі активні аеродинамічні елементи, але за фактом машина існує лише у віртуальному світі. Відповідно, для неї навіть не вигадували технічні характеристики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Peugeot 508 отримав “вітальну” версію First Edition

Немає і повноцінних зображень інтер’єру, однак у Skoda кажуть, що Vision GT отримав усічене зверху і знизу карбонове рульове колесо, крісло на динамічних підвісах, що компенсують перевантаження, і вбудований у вітрозахисний козирок екран. Ще одна незвичайна фішка – шолом пілота з проекцією інформації прямо на візор.

Скетчі Skoda Vision GT демонструватимуться у Музеї дизайну у Брюсселі до 8 січня наступного року. Вони є частиною експозиції Icons Get a Makeover, яка також включає сучасні інтерпретації Skoda Felicia та Popular Monte Carlo.

У Великій Британії спорткар Jaguar C-Type 1951 року випустять лімітованою серією з 8 авто. Про таке рішення повідомили сьогодні, йдеться на Autoportal.

Jaguar C-Type Continuation повторює свого предка. Для цього один із C-Type розібрали на запчастини і відсканували всі деталі для створення тривимірної моделі. Випуск лімітованої серії авто налагодять у майстернях Jaguar Land Rover Classic Works в Ковентрі у Великій Британії.