У МВС спрогнозували, скільки Росія мобілізує після першої хвилі

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко спрогнозував, скільки Росія може зібрати “вояк” після першої хвилі мобілізації.

Згідно з його прогнозом, країна-агресорка може мобілізувати максимум 4050 тис. солдатів. На більше у Російської Федерації немає екіпірування, зазначив Денисенко в ефірі телемарафону 21 вересня.

“Ми повинні розуміти, що ця мобілізація 300 тисяч резервістів не означає, що завтра всі вони з’являються на лінії зіткнення. Насамперед у них попадають військові спеціальності, тож, думаю, ця хвиля буде на 4050 тисяч”, припускає Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Частичная могилизация” мережі висміюють Путіна і мобілізацію в РФ

За його словами, Росії, ймовірно, більше й не вдасться зібрати. На більшу кількість в агресора поки що немає можливості знайти екіпірування та навчити “вояків”, аби посилитися ними на передовій.

“Тому в цьому випадку це будуть всі їхні невідворотні втрати на території України”, пояснив Денисенко.

Також додав, що метою мобілізації Путіна вважає його намагання стабілізувати лінію фронту і спробу не дати можливості Україні рухатися вперед.

Російський диктатор Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію в Російській Федерації. Призову на військову службу підлягатимуть лише ті громадяни, які зараз перебувають у запасі. І насамперед ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід, сказав диктатор.

Указ про “посилення мобілізаційних заходів” вже підписаний. Діяти починає від 21 вересня.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу анонсував “мобілізацію” 300 тис. резервістів.