“Я теж пережив війну” – польський режисер прихистив у своєму домі шість сімей з України

Польський режисер Кшиштоф Зануссі був шокований, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Після 24 лютого він почав постійно стежити за новинами та слідкувати за подіями в сусідній країні. Про це розповів в інтерв’ю “Експресу”.

“Звичайно, то був великий шок… Хоча війна в Україні точилася не один рік, але її нова хвиля стала несподіванкою. До останнього хотілося сподіватися, що до того не дійде. Нині я уважно стежу за новинами з фронту. Щовечора, о 12-й годині, ще раз вмикаю радіо, аби перевірити, чи у вас не сталося чогось найгіршого”, сказав він

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стівену Кінгу 75. Маловідомі факти й фото з життя “короля жахів”

Зануссі разом з дружиною вирішили, що дадуть біженцям житло. У своєму будинку пара прихистила шість сімей з України. Зараз у них вдома лишилося дві сім’ї, адже решта поїхали до Канади.

“Ми з дружиною дуже перейнялися їхньою долею. Поселили в наших будинках і у Варшаві, і за містом. Помістилися всі. При тім, що були не тільки діти, але й домашні тварини. Нині залишилось лише дві сім’ї. Хто мав родичів у Канаді, полетів за океан”, поділився знаменитість.

Зануссі наголосив, що з власного досвіду знає, наскільки українцям нині тяжко.

“Я ж теж свого часу пережив війну. І для мене це щось, що нагадує дитинство. Я добре знаю, який то жах”, додав він.

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну вплинула на українців. Винятком не стали і представники шоубізнесу.

Тепер пісні артистів звучать по-іншому. Замість кумедних і розважальних композицій знаменитості почали співати про жахіття війни, біль українців та підняття бойового духу. Вони зізнавалися, що в їхній творчості переважатимуть українськомовні треки. Як війна вплинула на зірок, читайте в матеріалі.