Чекаємо звільнення Лиману – Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

Взяття Збройними Силами України під контроль Білогорівки на Луганщині ще не є початком українського контрнаступу в цьому регіоні.

Селище довго було українським форпостом на Луганщині. Але туди кілька разів заходили російські війська, розповів в ефірі національного телемарафону голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, коли буде звільнено Лиман, можна буде очікувати певних дій ЗСУ на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тяжкі бої на Донбасі та успіхи ЗСУ на півдні: свіжа карта боїв від аналітиків ISW

“Від Білогорівки зараз майже нічого не залишилось. Російська армія знищила населений пункт повністю. Таких населених пунктів у нас, на жаль, є кілька. Їх потрібно буде відновлювати з нуля”, сказав Гайдай.

Із інфраструктурою ситуація на Луганщині взагалі критична.

“Якщо в сільській місцевості можна буде опалювати будинки дровами чи вугіллям, то в містах, де раніше було централізоване опалення, не можна буде підключити тепло взагалі. Ми зараз вже разом з ДСНС плануємо, як будемо заходити в міста, де будемо ставити величезні намети і як їх утеплювати”, розповів Гайдай.

Російські окупанти програють на полі бою, тому намагаються провести фейкові референдуми. Це роблять для того, щоб “приєднати” окуповані території, визнати напад України на Росію і оголосити мобілізацію. Про це сказав голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у вівторок, 20 вересня.

Російські загарбники продовжують втрачати особовий склад і техніку не лише на лінії фронту, а й в тилу. Так, у Сватовому Луганської області підрозділи Сил оборони завдали удару по зосередженню живої сили ворога. У результаті ліквідували 70% особового складу.