США уклали контракт на далекобійні дрони за $2,2 млн для України

Міністерство оборони Сполучених Штатів уклало контракти з компанією AeroVironment, яка є провідним постачальником безпілотників.

Спеціально для Збройних сил України виготовлять далекобійні дрони Switchblade 600. Договір на виробництво цих безпілотників уклали в межах військової допомоги Україні 15 вересня. Його сума складає $2,2 млн, йдеться в інформаційному бюлетені Пентагону, опублікованому 20 вересня.

До того ж, AeroVironment займається виготовленням для України БПЛА Switchblade 300 і RQ-20 Puma. Відповідні контракти американське міноборони уклало ще в середині-кінці весни. Загалом в цієї компанії замовили дронів для ЗСУ на суму понад $40 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналог HIMARS: Німеччина передала подарунки ЗСУ

Безпілотники Switchblade призначені для ураження противника методом самознищення. “Дрони-камікадзе” Switchblade 300 мають відмінність у тому, що вони невеликі і можуть поміститися навіть у рюкзак. Їх можна запускати з різних наземних, морських та повітряних платформ.

Особливістю Switchblade 600 є те, що вони здатні атакувати цілі на відстані 40 км та перебувати у повітрі близько 40 хв. Оператор дрона використовує планшетну систему управління вогнем з сенсорним екраном і можливістю вручну пілотувати ракету, що баражує.

Тим часом стало відомо, що протягом двох місяців Україна отримає від США дві системи зенітно-ракетних комплексів NASAMS. Попередні прогнози щодо їхнього отримання базувалися на тому, що комплекси прийдуть або в листопаді, або взагалі не раніше 2023 року.

Також у США озвучили деталі нового пакету військової допомоги для України, який коштує $600 млн. У пакет, серед іншого, увійдуть додаткові боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS і 105-міліметрових артилерійських гармат.