Назвали дев’ять областей, де діти найбільше постраждали від окупантів

391 дитина загинула внаслідок російської агресії проти України. Понад 764 отримали поранення.

Такі дані мають станом на ранок 21 вересня ювенальні прокурори. Їх озвучив Офіс генерального прокурора в Telegram.

Зазначили, що ці цифри не остаточні: триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області 397, Харківській 225, Київській 116, Миколаївській 72, Чернігівській 68, Луганській 61, Херсонській 55, Запорізькій 47 та Дніпропетровській 26.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаївщину накрили касетними снарядами: Кім розказав подробиці

У вівторок, 20 вересня, внаслідок російського обстрілу Грушівки Куп’янського району Харківської області отримали поранення четверо дітей віком від 10 до 14 років.

“Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2500 закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю”, повідомили в пресслужбі.

Росіяни продовжують обстрілювати житлові райони Донеччини вздовж всієї лінії фронту. Зокрема, у Волноваському районі під обстріли потрапили села Вільне Поле Бурлацьке та Новоукраїнка. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

В Новоукраїнці снаряд влучив на подвір’я одного з будинків. Інформацію про постраждалих та обсяги руйнувань ще уточнюють.