Путін шукає цапа-відбувайла за свої провали в Україні – ISW

Проведення “референдумів” на тимчасово окупованих територіях України потрібне Росії для поповнення живої сили.

Водночас Кремль не може повністю покладатися на анексію та призовників з РФ. Тож президент Росії Володимир Путін уже шукає того, на кого можна буде скинути усі провали на фронті. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 20 вересня.

Ідеться передусім про міністра оборони Росії Сергія Шойгу, зазначили аналітики.

Вони зробили акцент на виступі Путіна, який 20 вересня так і не відбувся. Аналітики переконані, що під час промови диктатор цілком імовірно назвав би Шойгу обличчям поточних зусиль.

Водночас Росія продовжує погрожувати усім за напад на її землі. Ці наративи останнім часом лунають надто часто. А це означає, що у Кремлі дійсно готуються до анексії захоплених українських територій.

20 вересня у російському інформаційному просторі з’явився анонс, що увечері Володимир Путін виступить з приводу псевдореферендумів на окупованих територіях Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей. Також очікувалося, що Путін оголосить про загальну мобілізацію в РФ.

Центральні канали навіть вивісили анонси майбутньої промови. Але після 2 год. очікування їх видалили.

Росіяни перед анонсованим зверненням російського диктатора почали активно шукати в інтернеті інформацію про те, як виїхати з країни та як отримати відстрочення від служби в армії.