У Києві затримали трьох зрадників – працювали на спецслужби РФ

У Києві правоохоронці викрили трьох осіб, завербованих спецслужбами країни-агресора Росії.

Вони передавали ворогу дані про об’єкти критичної інфраструктури столиці, повідомляють в Офісі генпрокурора.

Двом з них повідомлено про підозру у державній зраді, ще одному за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині спіймали зрадників, які служили окупантам

“За даними слідства, підозрювані добровільно допомагали представнику спецслужб РФ у проведенні підривної діяльності проти України. Вони здійснювали фото та відеофіксацію об’єктів критичної інфраструктури столиці. Також збирали інформацію про військові об’єкти, наявність блокпостів і спостережних пунктів, укріплень і перебування там військовослужбовців ЗСУ”, йдеться у повідомленні.

Зібрані дані за гроші підозрювані передавали ворогу за допомогою месенджера під час особистого листування. Підозрюваним вже обрано запобіжні заходи тримання під вартою.

В СБУ уточнили, що агентурна група російської ФСБ передавала ворогу координати столичних ТЕЦ для зриву опалювального сезону.

“Зрадники розвідували розташування українських військових підрозділів, у тому числі Нацгвардії, теплових електростанцій і залізничних вузлів. За кожен “звіт” загарбники перераховували своїм поплічникам грошову “винагороду” у розмірі 5 тис. у гривневому еквіваленті. За даними слідства, агентурну групу сформував кадровий співробітник управління ФСБ по Ростовській області після початку повномасштабного вторгнення”, – повідомляють в СБУ.

10 і 12 років тюрми отримали коригувальники обстрілів Черкас і Лисичанська. До реальних термінів ув’язнення засудили двох російських агентів, які співпрацювали з агресором РФ.

Колишньому народному депутату з Партії регіонів, колаборанту Олегу Царьову оголосили підозру за двома кримінальними статтями. Йдеться про державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану і незаконий перетинан державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави.