росія хоче зробити захист від голоду не правом, а привілеєм – Зеленський на Генасамблеї ООН

Володимир Зеленський

Повномасштабна війна росії проти України

Глава держави закликав притягнути країну-агресорку до відповідальності

Будь-яка держава, яка провокує голод і ставить захист народів від голоду в залежність від милості диктатора, заслуговує на найжорсткішу світову реакцію. На цьому президент України Володимир Зеленський наголосив під час засідання високого рівня з питань продовольчої безпеки на полях Генасамблеї ООН.

“Росія хоче зробити захист від голоду не правом, а привілеєм, їжу – не невідʼємним правом, а тим, що потрібно випрошувати. Ми цього категорично не сприймаємо. Ми проти цього послідовно боремось. І закликаємо бути солідарними з нами у притягненні Росії до відповідальності. Бути солідарними з нами в тому, щоб гарантувати право будь-якої людини й будь-якої країни на захист від голоду – право на їжу”, – наголосив він.

Як відомо, 30 серпня з трьох українських портів вирушили ще 6 суден зі 183 тисячами тонн зерна. Один із кораблів, KARTERIA, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН для допомоги населенню Ємену – там від голоду потерпають 16 млн людей.

Загалом, він початку дії “зернової угоди” з України станом на кінець літа вийшло понад 61 судно із майже 1,5 млн тонн українського продовольства на борту.

Нагадаємо, 22 липня у Стамбулі були підписані угоди щодо розблокування українських портів та експорту зерна Чорним морем. Було укладено дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.