Справа про повернення “5 каналу” до цифрового мовлення: ОАСК знову переніс засідання – подробиці (Відео)

ОАСК

Головуючий суддя на ознайомлення надав трохи більше тижня

Боротьба за повернення “5 каналу” до цифрового мовлення триває. Сьогодні відбулося чергове засідання Окружного адмінсуду за позовом телерадіокомпанії НБМ щодо протиправної бездіяльності низки державних структур.

Ані Кабмін, ані концерн РРТ чи Держслужба спеціального зв’язку та захисту не дали відповіді – хто ж відімкнув з етеру “5 канал”. 

Чергове засідання суду знову перенесли, бо ж відповідачі процесу не отримали всіх документів, пов’язаних зі справою. 

Головуючий суддя Євген Аблов на ознайомлення надав трохи більше тижня. 

“Суддя намагається, щоб всі учасники процесу отримали процесуальні документи і надали відповіді, а також долучили докази. Сторона позивача надсилає докази, які підтверджують позовні вимоги – з приводу бездіяльності концерну Кабміну і Держспецзв’язку, це кропітка робота і за раз не робиться, і треба час аби надати на підтвердження позиції. І тому ці докази і надаються”, – повідомив адвокат “5 каналу” Владислав Крупський.

Нагадаємо, 4 квітня Концерн РРТ вимкнув “5 канал”, “Прямий” та “Еспресо” з цифрового ефіру без жодних попереджень і пояснень. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.