У США просять узаконити передавання Україні російських активів

Міністерство юстиції США просить Конгрес узаконити передавання Україні заморожених російських активів.

Майно й гроші підуть на відшкодування збитку від війни, сказав глава міністерської робочої групи із застосування санкцій проти РФ Ендрю Адамс під час слухань у сенатському комітеті з банківських, житлових і міських справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захід дійшов згоди щодо російського золота Малюська розповів подробиці

“Така пропозиція дозволила б міністерствам юстиції, фінансів і Держдепартаменту налагодити спільну роботу за спрямуванням коштів, конфіскованих урядом США, на відшкодування збитків в Україні”, сказав Адамс.

Для розблокування процесу потрібно внести правки до численних нормативних актів, що регулюють застосування конфіскованих фондів.

“Зазвичай чинні законодавчі й регуляторні органи вимагають, щоб конфісковані кошти використовували для виплати компенсацій жертвам злочинів, що лежать в основі конфіскації, і для правоохоронних цілей”, пояснив він.

Російські окупанти завдали збитків Україні на $600800 млрд.

Відшкодування збитків, завданих РФ, має відбутися за рахунок заарештованих за кордоном коштів та активів російських громадян, наближених до президента Росії Володимира Путіна, сказав президент України Володимир Зеленський.

РФ може зіткнутися з більш тривалою і глибокою рецесією в міру посилення санкцій. Найбільший удар припаде на галузі, на які роками спиралася російська економіка.