Право на демобілізацію набула ще одна категорія чоловіків: кого стосується

Рада ухвалила законопроєкт, який передбачає, що батьки, у яких третя дитина народилася під час військової служби, мають право на демобілізацію.

Про це повідомив автор законопроєкту, нардеп Олексій Гончаренко в Telegram. Співавторами стали народні депутати Роман Костенко й Сергій Рахманін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухилянти від військової служби не зможуть працювати на керівних посадах

Законопроєкт підтримав 331 народний депутат.

“Чоловіки, у яких з’явилася третя дитина, мають право на демобілізацію. Ті чоловіки, які мають на утриманні трьох дітей, не підлягають мобілізації. Але якщо батько вступив до лав ЗСУ, а третя дитина народилася вже після цього раніше він не мав права на демобілізацію”, пояснив Гончаренко.

У перші дні повномасштабного вторгнення багатодітні чоловіки були мобілізовані до лав ЗСУ. Їх мали право призвати з власної волі, але на практиці це працювало не всюди.

“А деякі, розуміючи колосальну небезпеку, яка нависла над державою, свідомо відмовилися від відтермінування і теж мобілізувалися. Але зараз вже мають право повертатися до своєї багатодітної родини”, зазначив він.

Через воєнне вторгнення Росії в Україні триває воєнний стан і загальна мобілізація.

Порядок проведення мобілізаційної підготовки й мобілізації визначений законом “Про мобілізаційну підготовку й мобілізацію”. Під час дії загальної мобілізації призову підлягають чоловіки від 18 до 60 років, які можуть виконувати військовий обов’язок.

Кого призивають до армії під час загальної мобілізації читайте у матеріалі Gazeta.ua.