Старух прокоментував, чи можуть росіяни піти в наступ

Наступ російських окупантів на запорізькому напрямку є малоймовірним найближчим часом.

Але ворог накопичив достатньо сил для утримання зайнятих рубежів. Про це сказав голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, пише Liga.net.

Після успішного контрнаступу ЗСУ в Харківській області окупанти стали часто бити по системі енергопостачання в Запорізькій області.

У середньому за добу росіяни здійснюють близько 100 обстрілів по області.

“Щодо інтенсивності бойових дій немає “гарячих” зіткнень, як у квітні, березні, влітку. Поки що ворог накопичує сили”, повідомив голова адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти не випускають колаборантів в РФ Гайдай

Запоріжжя це дорога з Донецька до Херсонської області. Тому в області постійно є певний контингент російських військ, який можуть перекидати на схід чи захід.

“На запорізькому напрямку наступ можливий, але малоймовірний на цей час. Ще йдуть дощі це ускладнює будь-яку інтенсифікацію бойових дій. Ворог накопичив достатні сили для утримання рубежів. У них, на жаль, був час, щоб облаштувати ешелоновану оборону влітку і наприкінці весни. Тому вони зосереджують зусилля саме на утриманні рубежів”, сказав Старух.

Минулого тижня ЗСУ в Запорізькій області завдали удару по особовому складу й техніці окупантів. Понад 100 російських військових стали “300”-и.

17 вересня в селищі Богатир на Запоріжжі пролунали вибухи. Там окупанти передислокували частину своєї військової техніки й особового складу.

У тимчасово захопленому росіянами Мелітополі колаборанти панікують.