Менеджерам “Центренерго”, яке пов’язують з Коломойським, повідомили про підозру через махінації з газом

САП

У ЗМІ розповіли, що підозри складено за ч. 2 ст. 364 (“Зловживання службовим становищем”) та ч. 1 ст. 366 (“Службове підроблення”) Кримінального кодексу

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомили про підозру одному чинному та двом колишнім працівникам ПАТ “Центренерго”, а також представнику комерційної структури. У ЗМІ розповіли, що підозри складено за ч. 2 ст. 364 (“Зловживання службовим становищем”) та ч. 1 ст. 366 (“Службове підроблення”) Кримінального кодексу, про це повідомляє “БізнесЦензор” із посиланням на пресслужбу САП.

“За даними слідства, “Центренерго” у листопаді 2019 року уклало з комерційною компанією договір на поставку газу, після чого у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Проте газ був поставлений не на усю суму передоплати і як наслідок у комерційної компанії утворилась заборгованість перед “Центренерго”, – мовиться в повідомленні.

“Разом з тим, працівники цієї комерційної структури, з метою зменшення суми боргових зобов’язань перед ПАТ “Центренерго” вступили із її службовими особами у змову та підробили офіційні документи, збільшивши ціну вже фактично поставленого газу. Як наслідок таких дій, сума боргових зобов’язань комерційної структури перед ПАТ “Центренерго” штучно зменшилась на суму, що сягає понад 8 млн гривень”, – уточнили в САП.

“Як писав “БізнесЦензор”, з вересня 2019 року обов’язки генерального директора ПАТ “Центренерго” виконував Володимир Потапенко, якого пов’язували з Ігорем Коломойським. Після зміни менеджменту енергокомпанія почала укладати прямі договори на постачання електроенергії із підприємствами групи “Приват”. Крім того, після зміни керівника “Центренерго” підписало договір на постачання вугілля з ТОВ “Нафта Форс”, засновник та директор якої, за даними ЗМІ, має безпосереднє відношення до діяльності групи “Приват”, – написали в “БізнесЦензор”.

“Раніше ЗМІ повідомляли, що державна “Центренерго” перейшла під контроль людей, близьких до лідера групи “Приват” Ігоря Коломойського. Сам Коломойський цю інформацію заперечував, проте в інтерв’ю “Цензор.НЕТ” назвав нове керівництво компанії “професійними і зрозумілими людьми”, визнавши, що консультує Потапенка”, – підсумували в ЗМІ.

Нагадаємо, “Укрнафта” продала вдвічі дешевше ринку скраплений газ фірмам з орбіти Коломойського.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій