Суд обрав запобіжний захід нардепу Трухіну

Олександр Трухін

Строк дії обов’язків – до 20 листопада 2022 року включно

​​ВАКС обрав запобіжний захід нардепу від фракції “Слуги народу” Олександру Трухіну, який намагався підкупити патрульних поліцейських (за “150 тисяч”). Суд призначив йому заставу в розмірі 49 620 гривень.

Про це повідомляє прес–служба Спеціалізованоїї антикорупційної прокуратури.

“Суд частково задовольнив клопотання САП та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 49,620 тисяч гривень”, – йдеться в повідомленні.

Також Трухіна зобов’язали:

  • прибувати до детектива, прокурора та суду за кожною вимогою;
  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання чи роботи;
  • утримуватись від спілкування з Міністром внутрішніх справ України, а також іншими посадовими особами та свідками у справі.

Строк дії обов’язків – до 20 листопада 2022 року включно.

Нагадаємо, 1 лютого у мережі вийшло розслідування, на якому видно, як Трухін намагався підкупити поліцейського для того, щоб покинути місце ДТП за його участю. При цьому в нього були ознаки алкогольного сп’яніння. Після публікації відео у “Слузі народу” закликали нардепа Трухіна вийти з партії через скандальне відео. А голова партії Ірина Шуляк ухвалила рішення – виключити Трухіна з партії. 

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова доручила відкрити кримінальне провадження щодо Трухіна. 

А в “Європейській Солідарності” нагадали, що саме президент Володимир Зеленський несе повну відповідальність за дії Трухіна та бездіяльність правоохоронців.

Як повідомляв 5.UA, 23 серпня 2021 року під Києвом сталася потрійна ДТП, постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей, а також голова комітету футбольних арбітрів Лучано Лучі. Понад три десятки українських медіа видалили новину про ДТП або ж згадки про участь у ній нардепа Олександра Трухіна.

Сам “слуга народу” довго відмовчувався. Згодом ситуацію прокоментували голова парламенту Дмитро Разумков та у МВС.

Окрім того, стало відомо, що справу щодо ДТП за участю нардепа від партії “Слуга народу” Олександра Трухіна розслідуватиме Державне бюро розслідувань, оскільки в ній фігурує народний обранець. Станом на 13 листопада, слідчі ДБР досі не змогли з’ясувати, чи був за кермом автомобіля народний депутат від “Слуги народу” Олександр Трухін під час скандальної ДТП.