У НАТО нагадали, що стане приводом для війни Альянсу з РФ

Північноатлантичний альянс (НАТО) не перебуває у стані війни з Російською Федерацією, попри допомогу, що надає Україні.

Інакше було б, якби РФ напала б на одну з країн-членів Альянсу, заявив голова військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер в інтерв’ю ERR.

“Ні. НАТО не перебуває в стані війни з Росією. Я повинен заявити про це дуже чітко. Якби Росія напала на одну з наших держав-членів, було б цілком ясно, і ми намагаємося дати зрозуміти це Росії з максимальною ясністю, що ми захищатимемо кожну п’ядь території нашого союзника. Тоді буде конфлікт Росії та НАТО. Але до цього моменту НАТО не воює з Росією”, сказав Бауер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексзаступник генсека НАТО розповів, що Путін робить після розгрому на Харківщині

Підкреслив, що дуже важливо, щоб Україна залишилася суверенною державою, та Україні вирішувати, чим закінчиться війна.

“НАТО своїми діями підтримує Україну та невіддільне право України захищатися від країни, яка на неї нападає. Так записано у Статуті ООН. Тому правомірно, що члени НАТО та ще понад 20 інших країн підтримують Україну. Підтримують усіма способами, якими можуть”, додав Бауер.

Після смерті диктатора Володимира Путіна Росія нестиме Україні не менші проблеми, вважає міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він назвав цей період “найскладнішим”.

США підтримуватимуть Україну упродовж наступних двох років. Цьому не стануть на заваді навіть проміжні вибори до Конгресу й Сенату в листопаді 2022 року. Таку думку висловив колишній спеціальний представник США з питань України Курт Волкер.