Британська прем’єрка потужно підтримає Україну на Генасамблеї ООН

Британська прем’єр-міністерка Ліз Трасс заявить про намір виділити $2,64 млрд військової допомоги Україні 2023 року. Також закликатиме посилити таку допомогу всі західні країни.

Про це вона оголосить у першому виступі на Генеральній асамблеї Організації Об’єднаних Націй. Про це стало відомо Financial Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія зробила Путіна й Лукашенка вигнанцями

Велика Британія стала другим за величиною військовим донором України, виділивши 2,3 млрд фунтів стерлінгів 2022 року. З 2015 року країна навчила 27 тис. військовослужбовців Збройних сил України. А також надала Україні сотні ракет, п’ять систем протиповітряної оборони, 120 броньованих машин та інше обладнання.

Трасс у Нью-Йорку проведе двосторонні переговори із президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. Раніше вона заявила, що Росія має залишити “всю Україну”, зокрема і окупований 2014 року Крим. Двосторонні переговори Трасс із Байденом стосуватимуться стану справ в Україні та протистояння між Великою Британією та Євросоюзом щодо торгових угод у Північній Ірландії після Brexit.

На території Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії триває базова загальновійськова підготовка українських військовослужбовців.

Ця програма, яку започаткував британський уряд, отримала назву операція INTERFLEX. Уже навчання успішно завершили майже 5 тис. українських військових. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України 14 вересня.