На Запоріжжі росіяни вбили 17-річну дівчину

На ранок 20 вересня офіційна кількість дітей-жертв російської агресії за добу зросла до 391.

Побільшало і скалічених 760 дітей отримали поранення різної тяжкості, повідомила пресслужба Офіса генпрокурора.

“19 вересня внаслідок обстрілу ворогом Пологівського району Запорізької області загинула 17-річна дівчина. 19 вересня внаслідок чергового обстрілу окупантами Донецької області поранено 12-річну дівчинку”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли житлові будинки на Запоріжжі: фото наслідків

Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій 397, Харківській 219, Київській 116, Миколаївській 72, Чернігівській 68, Луганській 61, Херсонській 55, Запорізькій 47, Дніпропетровській 26.

“Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях”, нагадало відомство.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджені 2,5 тис. закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю, за даними ОГ.

Для збереження психологічного здоров’я дітей під час війни їхнім піклувальникам необхідно дотримуватися певних рекомендацій, нагадала перша леді Олена Зеленська. Дружина президента перерахувала основні рекомендації від Міністерства охорони здоров’я. Одна з них не дивитися при дітях новини, особливо до 10 років.