Кремль у паніці. Можливість зупинити наступ ЗСУ на Донбасі закінчується – ISW

Контрнаступ Збройних сил України підриває і без того низький моральний дух у так званих елітних російських підрозділів і викликає паніку у впливових осіб із Кремля.

Про паніку в адміністрації президента Росії та маріонеткових режимів на сході України свідчать заклики так званих ЛДНР до Кремля про негайне проведення “референдуму”. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 19 вересня.

Російські сили не контролюють усю Донецьку та Луганську області. Таким чином, анексія заявлених територій призведе до анексії Росією територій, які, за визначенням Кремля, будуть частково “окуповані” законною українською владою.

Зазначається, що українські удари по окупованому Росією Криму ясно демонструють, що вони не спричиняють автоматичної відповіді Росії проти НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували свіжу карту бойових дій що відбувається на фронті

Залишається незрозумілим, чи готовий президент Росії Володимир Путін поставити себе у безвихідь заради сумнівної вигоди від того, що йому легше загрожувати НАТО чи Україні ескалацією, яку він навряд чи проведе на цьому етапі війни, зазначили аналітики.

Експерти інституту припустили, що у російського керівництва бракує способів зупинити українські сили, які просуваються через річку Оскіл на Луганщині.

За даними ISW, Кремль може вважати, що часткова анексія може спонукати до вербування додаткових сил як із Росії, так і з нещодавно анексованої української території.

Російські сили відчайдушно намагаються мобілізувати додаткові сили з усіх можливих джерел, щоб поповнити свої дуже ослаблені та деморалізовані підрозділи, але виявилися нездатними створити значну бойову міць.

За добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Майорськ, Веселе, Курдюмівка та Новомихайлівка на Донеччині.

19 вересня стало відомо, що українські захисники взяли під контроль селище Білогорівка Сіверськодонецького району Луганської області. Збройні сили України очистили населений пункт від російських окупантів, які контролювали його.

12 вересня стало відомо, що село Богородичне у Святогірській громаді на Донеччині звільнене від російських окупантів, які зайняли його літом.

“Битва за Донбас” буде найзапеклішим і найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент, вважає нацгвардієць Віталій Марків.