Годують риб: баржа з рашистами на борту поповнила “підводний флот” окупантів – ОК “Південь”

Дніпро

Повномасштабна війна росії проти України

Протягом дня підтверджені втрати ворога склали 90 істот

Українська авіація завдала 15 ударів по ворогу. Два безпілотних розвідника оперативно-тактичного рівню “Орлан-10” та “Орлан-30” знищено.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 260 вогневих завдань, зокрема по 4-х районах зосередження окупантів та їхньої техніки в Бериславському, Генічеському, Каховському й Херсонському районах, по мостах і альтернативних переправах – понтонах і баржах.

“Спроби налаштування альтернативної переправи через Дніпро, в районі Нової Каховки та Козацького, успіху не мали. Наведення переправи не витримало вогневого контролю й зупинилося. Баржа, завантажена озброєнням, технікою та особовим складом, потрапивши під вогневе ураження, поповнила підводний флот окупантів”, – повідомляється у зведенні оперативного командування.

Протягом дня підтверджені втрати ворога склали 90 рашистів, 3 танки, 8 одиниць іншої авто-бронетехніки, 3 гаубиці “Мста-Б” й “Мста-С”, 4 самохідних 152 мм “Акації”, 2 самохідних гармати “Гіацинт-С”, 6 реактивних систем залпового вогню “Град” і склад ворожих боєприпасів в Правдиному.

В той же час, ворог продовжує обстріли позицій ЗСУ вздовж лінії фронту, по прилеглих територіальних громадах, зокрема, росіяни завдали 3 авіаційні та 3 ракетні удари.

В Криворізькому районі Дніпропетровщини ворог продовжував шантаж ракетними ударами по критичній інфраструктурі – на щастя, без жертв. По Баштанському району Миколаївщини ввечері бив реактивними снарядами зі “Смерчів” та згодом – із ЗРК С-300, також беж жертв, повідомили у війську

Як додали в ОК “Південь”, корабельне угруповання ворога збільшилось до 10 одиниць, вони укриваються вздовж узбережжя Криму. На бойовому чергуванні в рашистів три надводних ракетоносії 24-ох “Калібрів” і три великих десантних кораблі.

Читайте також: “Тут у нас маленька велика д*па”: окупанти ховаються в підвалі, бо бояться ЗСУ – перехоплення ГУР

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.