На Півдні ЗСУ потопили баржу з окупантами і технікою

Збройні Сили України в рамках вогневого контролю над логістикою російських окупантів на південному напрямку пустили на дно баржу, яку ЗС РФ пристосували під свої потреби.

Замість своїх позицій на дно річки потрапили особовий склад і техніка окупантів, повідомляє оперативне командування “Південь”.

За даними ОК, окупанти намагаються налагодити альтернативні переправи через Дніпро, однак понтони в районі Нової Каховки та козацького потрапили під вогонь артилерії ЗСУ і були знищені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маляр назвала область, у якій найважчі бої

У тому ж районі була потоплена та сама баржа.

“Баржа, завантажена озброєнням, технікою та особовим складом, потрапивши під вогневе ураження, поповнила підводний флот окупантів” – сказано у зведенні.

За даними супутників, окупанти намагаються відбудувати переправу біля Каховської ГЕС у Херсонській області, яку пошкодили ЗСУ ракетними ударами. Їм терміново потрібно налагодити постачання свого Правобережного угруповання.

Російські окупанти на правому березі Дніпра деморалізовані. Однак росіянам буде важко перекинути своє угруповання з правого берега Дніпра на лівий в тимчасово окупованій Херсонській області.