У США назвали умову, за якої ЗСУ отримають із Заходу сучасні танки

Сполучені Штати Америки можуть передати Україні сучасні бойові танки. Однак це станеться тільки тоді, коли збройні сили України навчаться використовувати їх.

Зараз це питання вже вирішується, написав американський журналіст Джек Детч з посиланням на представника Міністерства оборони США.

За словами Детча, Високопоставлений чиновник з Пентагону повідомив, що танки для ЗСУ “знаходяться на столі”. Однак Україна повинна буде продемонструвати здатність застосовувати їх перед тим, як буде прийнято рішення відправити українській армії партію новітніх бойових машин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку російську техніку ЗСУ захопили на Харківщині. Відео й фото трофеїв

Зараз, додав Детч, ЗСУ отримує техніку, яку вміє використовувати – танки радянських часів.

Так, українські Збройні сили отримають від Словенії 28 основних бойових танків M-55S. Це глибоко модернізована версія радянського танка Т-55, яка, з усім тим, у багато разів боєздатніша за свого прабатька – приблизно на рівні танків Т-72.

Тим часом уряд Німеччини вкотре відмовився передати танки Leopard 2 Україні. Нібито навчання українських військових поводженню з цими танками займе тривалий час.

Втім, щосили працює “російський ленд-ліз” – ЗСУ активно поповнює свій парк за рахунок трофеїв. Так, в Харківській області українські військові захопили сучасний російський танк Т-90М “Прорив”. Це один з найновіших танків ЗС РФ.