Гайдай пояснив, чому окупанти хочуть швидкий псевдореферендум

Російським загарбникам потрібен псевдореферендум у в окупованих районах Луганщини для оголошення загальної мобілізації в Російській Федерації.

З мобілізацією у ворога величезні проблеми. Про це сказав голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі “Радіо Свобода”.

“Ми останнім часом не бачили якихось активних процесів. Але окупанти можуть провести фейковий референдум. Швидкоруч якось його зліпити, видати результати. По результатах вони всі захочуть “вступити” у склад Російської Федерації. І тоді деокупація Луганської області, тимчасово окупованої української Луганщини, це вже на вигляд Росії буде прямий напад на Росію. Тобто це дасть можливість провести загальну мобілізацію, оголосити війну”, сказав Гайдай.

Окупанти не можуть набрати особовий склад для війни.

“Про це навіть свідчать ті факти, що керівництво приватної військової компанії Вагнера поїхало по закладах, де відбувають покарання чоловіки. Там агітували за те, щоб вони їхали воювати проти України”, сказав Гайдай.

19 вересня бойовики “ЛНР-ДНР” вимагали негайно ініціювати “референдуми” про визнання їх “суб’єктами” Російської Федерації. Псевдореферендуми хочуть провести 4 листопада, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Заяви бойвиків про проведення псевдореферендумів є ознакою істерики через контрнаступ Збройниих сил України. А проведення таких “референдумів” фактично буде визнанням Росією поразки у війні, заявив радник міністра оборони Олексій Копитько.